domingo, 27 de julio de 2008

M'assento una estona...

Està molt bé que la gent puguem dir la nostra. Només faltaria. Ara tenim aquest mitjà magnífic que són els blocs; ràpids i fàcils d’utilitzar.

La diatriba de la segregació de Segur ha enganxat de seguida. Molts hi hem ficat cullerada. S’han donat opinions diverses i valentes i s’ha mantingut una correcció i un respecte lloables. El tema és d’una gran sensibilitat i en diverses vessants els sentiments estan a flor de pell.

Parlo per mi i expresso tan sols la meva opinió: no vull anar més lluny. Crec que, ara, no és el moment de donar ales a aquest debat. Si les reflexions que hem expressat prenen el camí dels mitjans de comunicació –sigui ràdio, setmanaris comarcals o d’altres– les conseqüències són imprevisibles. Pot dir-se que l’opinió de la ciutadania és sobirana, que el diàleg sempre afavoreix la convivència i que el que hagi de ser, serà, tard o d’hora. Tot enaltidor i molt maco.

Aquests comentaris que ENS dirigim, si es popularitzen, qui ELS acabarà dirigint?

Em sembla veure gent molt entusiasmada en una cosa que, cas de produir-se, no deixa de ser la confirmació d’un fracàs col·lectiu. Em sembla veure més curiositat en la consumació, en la justificació i en la viabilitat, que en el perquè s’ha produït. Deia el savi que “qui no aprèn de les situacions les tornarà a reviure”.


Potser els qui postulen per la segregació tenen tota la raó, és un encert i anticipen la solució ideal. De vegades, es dona voltes i voltes a un problema quan la resolució és evident.

Hi ha qui pot pensar que, aquest plantejament, comporta amagar el cap sota l’ala. Bé, buscar el moment de fer les coses també és important. Hem patit unes darreres legislatures municipals convulses i no són el millor marc per qüestionar el model de poble (com deien a l’”Un, dos, tres”: “hasta aquí puedo leer”).

No pretenc dir a ningú quan ha de parlar de quelcom, me’n guardaré prou. Si més no, puc deixar de contribuir-hi (tampoc no es notarà).

1 comentario:

Anónimo dijo...

A ver esto de la segregación es un tema un poco extraño, yo más bien pediría INTEGRACIÓN, si integración en un Ayuntamiento que ignora a aquellos que no están alrededor de su Ayuntamiento, los ignoran porque no les interesa gastar dinero del contribuyente en arreglar aquello que no les afecta directamente, pero pregunto ¿¿ese dinero no es parte también de ellos??
Pue eso integración, las urbanizaciones de alrededor también pagan contribución y las ignoran (algunas) tanto o más que Segur, el problema no se solucionará con SEGREGACIÓN si o no, el problema se arreglará con INTEGRACIÓN.
Los impuestos los pagamos todos pues repartamos las inversiones entre todos.
Deberíamos postular INTEGRACIÓN y no segregación pues imaginaros, nuevo Ayuntamiento, nuevos gastos, nuevas instalaciones.....y como no NUEVO GOBIERNO y ¿¡este será mejor que el otro¡?
INTEGRACIÓN Y CONSIDERACIÓN a los habitantes de Segur y Urbanizaciones.