martes, 19 de febrero de 2008

Quelcom més que un experiment

Aquest nou bloc té un component d'experiment. Posarem a prova la idea d'un bloc col·laboratiu, una de les noves eines de l'Internet 2.0. Farem l'assaig en un terreny, el polític, especialment propici per als blocs. I si comencem en època electoral és perquè sabem que tindrem als partits especialment disposats a col·laborar.

Però aquest invent voldria ser alguna cosa més que un simple experiment. No som tan il·lusos per pensar que d'aquí puguin sorgir enteses polítiques àmplies o projectes conjunts. És esperar molt. I en un període electoral encara més.

Sabem perfectament que la confrontació és connatural a l'activitat política. Fins i tot, la mera confrontació, en el sentit d'acarament públic, d'idees i propostes.

No obstant, aquest bloc pot ser una eina útil. Hi ha experiències prèvies que demostren que un bloc d'aquestes característiques, restringit voluntàriament a l'àmbit local i comarcal, serveix per difondre informació que difícilment arribaria a la ciutadania mitjançant els mitjans de comunicació tradicionals. De vegades, ni tan sols a través dels mitjans locals i comarcals.

Quan diem que voldríem que això fos més que un experiment, ens referim al nostre desig d'aconseguir un bloc que sigui capaç d'anar més enllà del 9 de març. Seríem molt feliços si aquest projecte esdevingués si no un punt de trobada de les diferents opinions polítiques, sí un fórum de discussió.

El Penedès, la regió on veu la llum aquest bloc, està immers en molts debats creuats, que confiem que enriqueixen el debat. Un debat que serà del tot lliure amb una única i necessària condició: l'acceptació de la pluralitat, que no és una mera teoria, sinó que exigeix el respecte a les opinions alienes, sobretot quan no coincideixen amb les pròpies.

Dependrà de tots. Especialment, és clar, dels que hi vulguin participar. La plataforma que ho fa possible és aquí. I és ben senzilla per tots.

No hay comentarios: