viernes, 7 de marzo de 2008

Es veia a venir

ETA ha apostat per rebentar la campanya en el darrer moment. Un ja fa temps que ha renunciat a entendre quines "estratègies" poden existir darrera de les accions dels grups terroristes. Matar avui a un exregidor basc no porta enlloc i l'única explicació (que no justificació) que admet aquest fet és la dels que pensen que "cuanto peor, mejor".

El problema és que alguna salvatjada com aquesta, comesa en el darrer moment, es veia a venir de feia dies. Algunes informacions que apareixien a publicacions confidencials apuntaven, però, a que l'objectiu podia ser la gent del PP, però sense negar la major. És a dir, que no era improbable que ETA ho intentés.

En realitat, tan se val cap on es disparin els trets. L'important és enterbolir l'ambient, remoure la merda, liar-la tot el que es pugui. Si avui s'han carregat un exregidor és perquè era un atemptat "bueno, bonito y barato", i ho dic sense cap mena de frivolitat: una persona ja retirada de la política, que no portava escorta i que ves què havia de témer.

Tanmateix, no ens confoguem en una cosa. Agafar una pistola i matar algú no requereix més esforç que les ganes de fer-ho i quan es fa en les circumstàcies d'avui resulta molt fàcil. Però que el blanc elegit fos fàcil no vol dir que ETA no sigui capaç de fer una altra cosa. Des que fa uns anys ETA va començar a assassinar regidors, al principi indefensos, vaig tenir una cosa molt clara: matar persones normals i corrents fa molta més por. Terrorisme deriva de terror, no ho oblidem.

No hay comentarios: