lunes, 10 de noviembre de 2008

Dissabte a l'Arboç alguns van pixar fora de test

El Molt Honorable president de la Generalitat José Montilla va visitar l’Arboç del Penedès el passat dissabte al migdia. A la porta de l’ajuntament –on l’esperaven les autoritats locals i comarcals– va ser rebut per unes 100 persones que portaven pancartes referents a la plataforma “NO FEM EL CIM”. Aquests, no es van conformar amb escridassar el president sinó que van llançar-li ous. En Montilla anà a l’Arboç per a visitar el remodelat complex de “La Giralda” que ara acull un hotel i un centre de congressos. L’empresari Manuel Camino –que així es diu el propietari– ha invertit més de 6 milions d’euros en el projecte.

Si feu una repassada als titulars de la gran majoria de mitjans de comunicació que es fan ressò de la noticia, aquesta ha estat més l’escridassada i el llançament d’ous que no el nou al·licient turístic que representa la inversió de Camino.

S’ha de caure en la estupidesa per no adonar-se que “La Giralda” porta valor afegit a la comarca: diners, feina per a empreses de serveis i llocs de treball directes i indirectes. Ah! I ho ha fet remodelant tots els elements arquitectònics i conservant-los. I ara, em pregunto, qui és l’il·luminat que pot carregar-se aquest acte de reconeixement a una actuació que podíem classificar com a exemplar?


Crec que això, sense cap dubte, no animarà a d’altres inversors cap a la nostra comarca, al contrari. Si poden triar voldran aprofitar la visita d’un personatge –polític o mediàtic– per recolzar i donar publicitat al seu negoci, sense crits ni ous que li pispin el protagonisme. Davant un acte que es podria classificar com a violent esperàvem la reacció de la plataforma: podia reconèixer que se li havia anat la mà o que certs individus que integraven la protesta es van passar de mare. M’he quedat de pedra quan he llegit –al seu bloc– les següents perles:

“Són molts els moviments socials nascuts al Penedès degut a la planificació del Territori feta des dels despatxos de Barcelona per gent que ni coneix la realitat de les nostres comarques ni tan sols venen a veure-les més que quan hi ha inauguracions com la de dissabte”

A mi em semblava que als despatxos de Barcelona i havia gent de tots els àmbits i comarques. Que potser al Parlament de Catalunya no hi ha diputats del Baix Penedès? Que heu anat a demanar-los responsabilitats o ajut? Continuen dient:

“No hauria de sobtar a ningú que quan el nostre president ve a fer una inauguració al Penedès es trobi protestes contra l'obsolet Macropolígon Logístic i a favor de la Vegueria Penedès. Una Vegueria Penedès que haurà sens dubte de permetre decidir quin tipus de Penedès volem pel futur.”

El president de la Generalitat no és tant sols un polític d’un partit o un altre. Representa la institució més important d’aquest país. A mi, com a ciutadà de Catalunya, no hem va agradar gens que a la meva comarca –perquè en aquesta comarca som 90.871 segons les dades del 2007 de l’Idescat- 100 persones (300 segons els organitzadors) us concedíssiu la interpretació de la voluntat de tots. Si teniu 5.000 signatures, només representeu el 5,50% dels baix penedesencs i el 2,64% dels penedesencs (si parlem del gran Penedès).

Sobta, i molt, que no sapigueu quan heu de fer les coses i quan no les heu de fer. Que podeu anar a protestar sempre que vulgueu a la plaça de Sant Jaume –només cal demanar hora- o al Parlament. Sobta que, utilitzant un dret suposadament atorgat no se sap on, ni per qui, es vulnerin drets fonamentals, s’escridassi la gent, se’ls intimidi perseguint-los pel carrer (cas d’en Jordi Sánchez) o se li llencin ous (ara amb José Montilla). Esteu segurs que amb actes com els de dissabte podeu representar a ningú? Tots els qui han signat les al·legacions i han prestat les seves signatures us han autoritzat a muntar aquests merders en nom seu?

I, finalment, compte amb cercar aliats on no n’hi ha:

“El Penedès demana la retirada "Total i Definitiva del Logis Penedès" i ho fa des del carrer amb 5 manifestacions, més de 70 actes convocats, més de 80 associacions en contra, més de 1000 al·legacions contra el Pla Territorial, més de 5.000 signatures recollides, però també ho fa des de les institucions amb el rebuig del Logis Penedes per part dels 2 Consells Comarcals de l'Alt i del Baix Penedès, amb 13 ajuntaments que s’hi oposen i amb el consell d'alcaldes del Baix Penedès en contra.”

Dubto que proposéssiu o comuniquéssiu als Consells Comarcals, a les associacions que us recolzen, ni a ningú dels que us signen quelcom el tipus d’accions que vareu emprendre. Si l’heu cagada, no busqueu ara engegar el ventilador per escampar la merda entre tothom. Accepteu que les coses no es fan així.

2 comentarios:

JG dijo...

En primer lloc, el Montilla és molt bo per venir a inaugurar però per posar quartos per ajudar a rehabilitar aquest edifici d’inspiració andalusa no. Per anar a fer-se la foto la nostra classe política en sap molt.

D'altra banda, els moviments socials no poden fer acte de presència en un acte públic i al carrer? El que esteu fent molta gent i molts mitjans (afins al PSC) és posar èmfasi en el tema dels OUS mentre així distraieu l'atenció per parlar del que realment importa: la imposició del LOGIS PENEDÈS per un Govern que no sap escoltar la veu del poble. Si sou tan d'esquerres feu cas el poble com déu mana i no actueu amb secretisme i opacitat, que és l'únic que de momento ha demostrat saber fer aquest Govern d'Entesa en el Baix Penedès. Dius que s'han vulnerat els drets fonamentals? Saps què són els drets fonamentals? El que s’ha fet és exercir un dret a manifestació (legalment dit dret de reunió), que està contemplat en els drets fonamentals, en cap cas s'ha vulnerat RES.

D'altra banda, s'està inaugurant un edifici que suposadament obrirà les portes a la plana interior a un nou sector econòmic anteriorment oblidat: EL TURISME. Creieu que és massa lògica la planificació de la nostra comarca amb la imposició de la logística extensiva i a la vegada la promoció del turisme? És massa armònic que des de les vistes de la Giralda s'hagi de veure un macro-polígon gris i sorollós? Crec que aquí tenim un problema de planificació territorial, i mentre ens imposin aquests creixements des del Camp de Tarragona anem ben perduts al Baix Penedès. Aquests interessos no responen al que la comarca vol, i així es va demostrar aquest cap de setmana a l'Arboç.

D'altra banda és bastant demagògic que dubtis de la legitimitat de la nostra causa (NO FEM EL CIM), reduint la qüestió als números (que si 100, que si 300 persones...).

EL QUE HEM DE FER ÉS DEBATRE DEL QUE REALMENT ÉS IMPORTANT PER LA COMARCA. NECESSITEM UN PLA PARCIAL TERRITORIAL PEL PENEDÈS, LLIURE D’IMPOSICIONS METROPOLITANES DE TGN I BCN. A BANDA, A BAIX PENEDÈS NECESSITEM UN PLA DIRECTOR COM HAN FET A L'ALT PENEDÈS, CONSENSUAT ENTRE TOTES LES FORCES POLÍTIQUES I CIVILS. NO DEFUGIM D'AQUEST DEBAT: ÉS EL QUE IMPORTA. CAL QUE EL PENEDÈS EN CONJUNT NO S'ACABI CONVERTINT EN UN SUBURBI DE TARRAGONA NI DE BARCELONA.

Jordi Voltà dijo...

M’agrada la teva resposta contundent doncs em permet ser-ho a mi.

El Montilla pot anar on vulgui doncs és el president de tots els catalans, també dels qui viuen al Baix Penedès. Dels qui el voten i dels que voten d’altres opcions. Dels favorables al CIM, dels totalment contraris i dels d’entremig.

Els moviments socials poden anar on vulguin. El tema dels OUS (no sé perquè ho poses en majúscules) s’ha acabat quan la Plataforma ha condemnat el llançament (q.e.p.d.).

La “veu del poble” no és “la vostra veu”. Ni la meva, ni la de ningú. El poble té veu pròpia. Sembla que, de l’article, llegeixes el que et convé. Al gran Penedès (Alt i Baix Penedès) som més de 180.000 persones. Em sembla que tenir 5.000 signatures és molt, molt respectable, però no és per tirar coets.

Ser d’esquerres o de dretes i recolzar el CIM o no? Em sembla que no saps de la gent que forma el CIM (em semblava que no tenia ideologia, fins ara) ni de cap de nosaltres. Et dono la raó en que el dret de reunió (pel de manifestació s’ha de demanar permís) és un dret fonamental. Ara, crec que si no s’hagués vulnerat res, la mateixa plataforma no hauria de condemnar res del que ha convocat. No ha estat així, oi?

Precisament poses el dit a la nafra: s’estava inaugurant un complex TURÍSTIC. Quina gran propaganda que se li va fer, oi? Respecte a les vistes de La Giralda et deus referir a si pugues dalt de tot. Si no és així, et taparà la vista els edificis de la carretera de l’estació. No podran veure ni el CIM, ni tan sols l’AVE que passa pel costat de l’estació (respecte a l’orientació que hauria de tenir, si és que es fa, el CIM).

Jo no dubto de la legitimitat de la vostra causa (totalment respectable i defensable, faltaria més) sinó de la representació comarcal que us atorgueu. A les xifres em remeto i, si molt m’apures, a les de manifestants (tot i que fóssiu 300).

Mira Josep, la comarca no comença i s’acaba en un, dos o tres municipis. Jo visc en un municipi que té una barrera arquitectònica fruit de l’especulació immobiliària. S’ha destruït territori, paratges naturals i s’ha descompensat la relació serveis/ciutadania fins a límits tercermundistes. Si hi ha hagut protestes, no han estat acompanyades d’autocars i autocars de la resta de la comarca. TOT I QUE CALAFELL ERA UNA PART MOLT IMPORTANT DE LA SEVA/VOSTRA FAÇANA MARÍTIMA!!! Tant els ha fotut a la comarca o tant us ha fotut, si m’ho permets. No pretengueu ara, que es defensi territori on s’ha patit la tàctica de “terra cremada” i ningú ha aixecat cap veu en contra. L’Alt Penedès –que tu cites pel seu Pla Director- no ha sofert el creixement del Baix Penedès. El cordó de la costa i El Vendrell s’han afectat tant que estan vorejant del col•lapse. JA S’HAN CONVERTIT EN SUBURBIS DE BARCELONA!!!

Sou molt estrictes (esteu en el vostre dret, no em queixo) amb els qui escriuen als blocs sobre opcions i opinions que difereixen de les vostres. A tots els municipis hi ha especulació, gent que “escriu” amb carrers, urbanitzacions i edificis; gent que "escriu" el decorat de la vostra vida. No he vist plataformes ni manifestacions. Tampoc a La Bisbal, que ja ha pres una opció particular. Podeu prendre’ns com a enemics per dir el que pensem, cap problema; tot i que, potser, els adversaris són uns altres.

Reclameu debat i diàleg però arremeteu contra qualsevol que us porti la contrària, ni que sigui parcialment.

Ho tenim bastant malament, i no parlo només del CIM.