viernes, 22 de febrero de 2008

Una bona iniciativa


Les noves tecnologies permeten crear punts de trobava dins l’extensa xarxa, espais on el debat i la reflexió són una constant. La meva inquietud entorn el món que m’envolta i les ganes de dir quelcom respecte aquells fets que ocorren en el si de les nostres complexes societats em va fer obrir una petita finestra dins d’enigmàtic món virtual.

Des d’aquelles primeres passes fins avui en dia en faig una valoració molt positiva, ja que a través del blog s’estableix un espai on els lectors poden trobar les reflexions personals, introspectives combinades amb l’opinió o les anàlisis més diverses. A més, a través dels comentaris es permet a les persones que visiten l’espai dir la seva. D’aquesta manera es crea un espai de comunicació profundament interessant entre l’autor del blog i aquells que el visiten.

Tanmateix, els espais comunicatius no han d’esdevenir centres concèntrics i tancats perquè arriba un moment que la força centrífuga genera uns moviments constants i lineals que redueixen el ritme i la intensitat. Precisament aquest espai, camina en la direcció d’evitar que aquest fenomen tingui lloc i obre la porta a totes les persones que desitgin opinar sobre aquells temes o aspectes que considerin oportuns. A més, aquest blog col·laboratiu centra la mirada vers aquells blocs polítics i/o d'opinió perquè es sumin a un projecte que s'inicia com un experiment, posant totes les facilitats però ara cal que les persones responguin adherint-se aquest projecte.

Personalment, no m’ho he pensat dues vegades quan m’han proposat formar-ne part i aquest és el primer text que publico en aquest espai. Ara ens trobem en una època un xic agitada pels partits polítics, en plena campanya electoral, però em sembla un moment encertat per engegar un projecte que esperem que es prolongui en el temps durant molts anys.

Procuraré escriure de tant en tant amb una certa assiduïtat, esperant que ben aviat s’animin moltes persones afavorint la creació d'un bonic garabuix d’opinió. En definitiva, un espai plural i divers, fidel reflex de la nostra societat.

No hay comentarios: